واکاوی ابعاد جاهلیت مدرن در گفت و گو باحجت الاسلام والمسلمین دکتر مختاری

بیانات مهم و راهبردی مقام معظم رهبری در موضوع تبیین جاهلیت مدرن غرب در دیدار مسئولان نظام و سفراى کشورهاى اسلامى، از زوایا ی مختلف قابل تحلیل و بررسی است، لیکن شاه کلید این بیانات را می توان در افشاگری مهم رهبر معظم انقلاب از پدیدۀ شوم جاهلیت مدرن و واکاوی ابعاد و شاخصه های جاهلیت در سبک زندگی مدرن و نیز افشای ماهیت دروغین امریکا در مبارزه با تروریسم مورد اشاره قرار داد، از این رو خبرگزاری تقریب در راستای تبیین این بیانات مهم و استراتژیک گفت و گویی را با حجه الاسلام والمسلمین دکتر مختاری ریاست محترم پژوهشگاه مطالعات تقریبی ترتیب داده است که متن کامل این گفت و گو از نظر مخاطبان محترم می گذرد.

با عرض سلام خدمت شما استاد محترم، به نظر حضرتعالی و با توجه به هشدار مقام معظم رهبری نسبت به بازتولید تروریسم در منطقه، نقش آمریکا را به عنوان مهمترین حامی تروریست در تقویت این مسأله چگونه ارزیابی می کنید؟

با عرض سلام خدمت شما دوستان در خبرگزاری وزین تقریب، باید به عرضتان برسانم امروز با گذشت قریب بیش از ۱۰ سال از حمله آمریکا به عراق و افغانستان، به بهانه بسط و گسترش دموکراسی و مبارزه با تروریسم می گذرد. جالب است اگر بدانیم گروههایی که آمریکایی ها داعیه مبارزه با آنها را دارند، به طور مستقیم یا غیر مستقیم دست پرورده ی خود آمریکا هستند.

زیرا برای ریشه یابی پیوند داعش با دولت آمریکا شواهد بسیاری وجود دارد، که هر کدام از آن نشانه ها به تنهایی برای اثبات این مدّعا کافی است، اما اعتراف آشکار و رسمی هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا، در کتاب خاطراتش مبنی بر این که آمریکا در پس پرده تاسیس گروهک داعش است، و نیز افشاگری های ادوارد اسنودن کارمند سابق ” سیا ” که نشان می دهد امریکایی ها و همپیمانانش با رمز ” لانه زنبورها ” داعش را تشکیل دادند، خود به تنهایی میتواند به عنوان مویّد این مدعا مورد نظر قرار گیرد.

لذا مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان نظام و سفراى کشورهاى اسلامى به صراحت به نقش آمریکا در شکل گیری گروه های تروریستی از جمله داعش اشاره نمود ،که اختلاف افکنی و ایجاد تفرقه میان امت اسلامی و حفظ امنیت اسرائیل از مهترین اهداف سران کاخ سفید در پیگیری جدی این مسأله است.

دربیانات اخیر مقام معظم رهبری راه اندازی جنگ های نیابتی هم چون تجاوز عربستان به یمن، از جمله شاخصه های جاهلیت مدرن نامیده شده است، جنابعالی تجاوزات آشکاربرخی دولت های به ظاهر اسلامی به ملت های منطقه از قبیل یمن، عراق و سوریه را چگونه ارزیابی می فرمایید؟

به نظر می رسد تداوم ایران هراسی و شیعه هراسی برای تحریک کشورهای منطقه و ایجاد جنگ ودرگیری از جمله شاخصه های جاهلیت مدرن آمریکا در خاورمیانه مورد توجه دولتمردان امریکا قرار گرفته است که این نوع سیاست سران کاخ سفید با هدف ایجاد جنگ های نیابتی صورت می گیرد.

در تشرح این مدعا باید اذعان نمایم بدون شک تجاوز وحشیانۀ رژیم دیکتاتوری سعودی علیه مردم مظلوم یمن معلول اقدامات آمریکا در راه اندزای جنگ های نیابتی برای دست یابی به اهداف شوم خود در منطقه است، ز یرا از یک سو دولت آمریکا رگ خواب سران ارتجاعی عرب را به دست آورده است و جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مهمترین تهدید ثبات و امنیت منطقه معرفی کرده است، و در سوی دیگرکلیه ظرفیت های مالی این کشورها را به سمت خرید تجهیزات نظامی پیشرفته خود در ازای دریافت تضمین های امنیتی لازم! از سوی آمریکا سوق داده است، که نشست اخیر اوباما با سران ۶ کشور شورای خلیج فارس در کمپ دیوید آمریکا در نوع خود باج گیری آمریکا از دولت های مرتجع عربی محسوب می شود که با مولفۀ ایران هراسی و تهییج رژیم های مرتجع عربی به تداوم خصومت و درگیری با نظام اسلامی رقم خورده است، به نحوی که ارمغان این نوع جاهلیت مدرن امریکا با پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد دلاری سران کاخ سفید برای ایجاد چتر امنیتی برای کشورهابی حاشیۀ خلیج فارس همراه گردید که در نوع خود بهترین راه را برای سرکیسه کردن دولت های مرتجع عربی فراهم کرده است.

از این رو باید گفت رژیم سعودی و دیگر رژیم های مرتجع عربی.. با ناامن کردن سوریه، عراق، لبنان و یمن در عمل به شدت امنیت داخلی خود را شکننده می بیند، زیرا این رژیم وارد بازی خطرناکی شده است، که به راه انداختن جنگ نیابتی از طرف آمریکا و غرب علیه کشورهای حامی مقاومت، در عمل ارکان ثبات و امنیت این رژیم را به شدت متزلزل خواهد نمود که زمزمه های آن مدتهاست از مناطق شیعه نشین عربستان به گوش می رسد.

شما چه راهکارهایی برای مقابلۀ فرهنگی با جاهلیت مدرن و سبک زندگی آمریکایی پیشنهاد می فرمائید؟

بدون شک رهبر معظم انقلاب را باید به عنوان پرچمدار مقابله با آموزه های مادی سبک زندگی غربی در جهان اسلام به شمار آورد، لذا همانگونه که ایشان به خوبی بر لزوم نقد سبک زندگی مدرن به عنوان نماد ظهور جاهلیت مدرن تأکید نمودند، ضرورت ارائۀ فکر و ایده برای تحقق سبک زندگی اسلامی باید برای متولیان فرهنگی کشور به عنوان فرض ثابت و غیر قابل تغییر مورد توجه قرار گیرد تا نظام اسلامی از تهاجم سهمگین غرب به سلامت عبور نماید.

بدیهی است نمی توان نقش محوری آمریکا در ترویج آموزه های منحط غربی را نادیده گرفت، که این امر در سایۀ سنگین لابی صهیونیسم در هالیوود و صنعت سینما، شرکت های تجاری،..و در نهایت ترویج روز افزون سبک زندگی مدرن غربی صورت می گیرد، لیکن نقد عالمانه و به دور از شعار زدگی باید برای همۀ متولیان فرهنگی کشور به عنوان نقشۀ راه به ویژه در مسیر مبارزه با استکبار مورد نظر قرار گیرد.

به عنوان مثال جنگ نرم قدر های استکباری علیه نظام اسلامی از جمله مهمترین شاخصۀ دیپلماسی عمومی برای آن قدرت ها محسوب می شود، اما دستگاه دیپلماسی کشور آنچنان که باید و شاید از برخی از مهمترین ابزار ها و مولّفه های مهم هم چون نامۀ مهم مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی ویا دهها فرصت کلیدی دیگر در راستای مقابله با جنگ نرم دشمنان و تقویت دیپلماسی عمومی بهره نگرفته است. این در حالی است که دستگاه دیپلماسی کشور می تواند به عنوان تسهیل کننده انتقال اصول و آرمان های وحدت آفرین انقلاب اسلامی به عرصه های بین الملی مورد توجه قرار گیرد، اما به نظر می رسد فاصله عملکرد مسئولان محترم تا تحقق این هدف بسیار باشد.

به نظر حضرتعالی ابزار رسانه ملی و مقولۀ تبلیغات از چه جایگاهی در مقابله با امواج مخرب رسانه های غربی در ترویج جاهلیت مدرن برخوردار است؟

همانگونه که مستحضرید رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر شان « وجود ابزارهای عظیم تبلیغاتی و تبلیغات وسیع» در جوامع غربی را مهمترین نشانه در نقش آفرینی رسانه در بسط و گسترش جاهلیت مدرن معرفی نمودند؛ که این امر در سایۀ نفوذ جریان صهیونیسم در ایجاد موج سهمگین رسانه ای در جهان، صورت گرفته است، به نحوی که متأسفانه افکار عمومی در بسیاری از جوامع بشری به اشتباه دولت آمریکا را به عنوان رأس هرم مبارزه با گروه های تروریستی در خاورمیانه می داند، زیرا آمریکا شبکه ای از بهترین رسانه های جهان را دراختیار دارد و کارکرد رسانه نیز این است که با سلاح تصویر معنی اطلاعاتی سفارشی و مورد نظر را از بحران دریمن، عراق و سوریه و دیگر کشورها را برای مخاطبین خود مخابره می کند، مهم نیست که واقعیت یا حقیقت چیست، بلکه تصویری که مورد نظر دولتمردان آمریکا است باید تولید گردد و به عنوان مهمترین منبع خبر در دنیا مخابره شود به نحوی که در برخی موارد رسانه های داخلی کشور نیز از کلیشه های تصویری برخی رسانه های بیگانه تأثیر می پذیرند که جای بسی تأسف دارد.

لذا باید این پرسش را مطرح نمود که جایگاه رسانه ای کشور در مقابله با موج رسانه ای غرب در افشای ماهیت دروغین آمریکا در مبارزه با تروریسم چیست؟ یقیناً انفعال رسانه ای در مواجهه با موج رسانه های تصویری غرب موجبات تضعیف جبهۀ مقاومت و انعکاس ضعیف واقعیات بحران در عراق و سوریه و یمن …را فراهم خواهد نمود که تبعات این اسیبب می تواند بر مولفۀ وحدت اسلامی تأثیر منفی گذارد، لذا بهره گیری از قاب تصویر در امتداد بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در افشای ماهیت خباثت بار دولت امریکا و انتقال آموزه های وحدت آفرین انقلاب اسلامی برای تنویر افکار عمومی در جهان اسلام امری حیاتی است.

ضمن تشکر از شما ، در پایان اگر نکته خاصی وجود دارد که آن را بیان نکرده اید بفرمائید .

در خاتمه باید به این نکته مهم اشاره نمایم که بیانات اخیر مقام معظم رهبری فرصتی کلیدی در توسعۀ ظرفیت های نظام اسلامی در مواجهه با قدرت های استکباری و در جهت همگرایی هر چه بیشتر با امت اسلامی را فراروی همۀ مسئولان قرار داده است، که امید است حصول این مهم با راهبرد وحدت و انسجام اتحاد اسلامی به بهترین نحو مورد اهتمام همۀ مسئولان به ویژه دولتمردان دستگاه دیپلماسی کشور قرار گیرد.