بازدید معاون شورای مفتی های روسیه از پژوهشگاه مطالعات تقریبی

 

«دمیر حضرت محی الدین» معاون شورای مفتی های روسیه با حضور در پژوهشگاه مطالعات تقریبی با مدیران گروه های علمی پژوهشگاه دیدار و گفتگو کرد .

 

معاون شورای مفتی های روسیه ضمن ارائه سلام مفتی اعظم روسیه اظهار داشت: ما چند روز گذشته کنفرانسی با حضور ۲۵۰ نفر از ائمه جماعات از کشورهای مختلف برگزار کردیم  که در ابتدا فکر می‌کردیم با دعوت از شیعیان مورد اعتراض دیگران قرار خواهیم گرفت اما اغلب علما از این دعوت تشکر کردند.

 

وی در مورد موسوعه «السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه » گفت : چاپ این موسوعه را بسیارمفید می دانیم و قطعا این موسوعه را به زبان روسی ترجمه خواهیم کرد .

 

وی با اشاره به استقبال خوب مردم روسیه از دین اسلام اظهار داشت : در روسیه حدود ۲۵ میلیون مسلمان  داریم و در ۲۰ سال گذشته بیش از ۸ هزار مسجد در روسیه ساخته شده است . در میان کشورهای اروپایی روسیه بیشترین تعداد مسلمان را در خود جای داده است .همچنین بزرگترین مسجد اروپا توسط پوتین در روسیه افتتاح شد . و تمام این موارد نشان از استقبال خوب مردم روسیه از دین اسلام دارد .

 

 

 

دمیر حضرت محی‌الدین ابراز کرد: باید کارهای پژوهشی مثل چاپ این موسوعه در دنیا تبلیغ شده و به دست علمای جهان اسلام برسد تا به دنیا ثابت شود اختلافات مذاهب اسلامی بسیار کم است و در مقابل اشتراکات مذاهب اسلامی بیش از ۹۰ درصد است .

 

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی رئیس پژوهشکده قرآن و حدیث پژوهشگاه مطالعات تقریبی  نیز در ادامه این دیدار عنوان کرد: مشکلات موجود بین فرق مختلف مسلمانان به دلیل دوری آنان از قرآن و اهل‌بیت پیامبر اسلام(ص) است.

 

وی با بیان اینکه آیت‌الله بروجردی و شیخ محمود شلتوت تأکید زیادی داشتند که علاوه بر قرآن که مورد اتفاق جمیع مسلمانان است، روایات مشترک بین مسلمانان نیز گردآوری شود، افزود: ۵۰ سال پیش این طرح به طور ناقص اجرا شد ولی با پیروزی انقلاب اسلامی ایران  تصمیم گرفته شد که طرح آیت‌الله بروجردی و شیخ شلتوت به صورت کاربردی و جدی عملیاتی شود.

 

 حجت الاسلام والمسلمین حسینی ادامه داد: در راستای محقق ساختن طرح آیت‌الله بروجردی و شیخ شلتوت مبنی بر گردآوری روایات مشترک بین مذاهب اسلامی، طی ۱۵ سال موسوعه بزرگ مشترک بین اهل تسنن و اهل تشیع با عنوان «السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه» در قالب ۶۲ جلد پیرامون تمام موارد مورد ابتلای جهان اسلام توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی  تدوین و در ۲۰ جلد به چاپ رسیده است .

 

رئیس پژوهشکده قرآن و حدیث پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان کرد: در موسوعه «السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه» شیوه طرح مسائل مختلف از جمله مباحث کلامی اینگونه است که نخست روایات اهل تسنن از منابع معتبر اهل تسنن مانند صحاح سته نقل شده است و سپس روایات اهل تشیع آورده شده است.

 

وی اضافه کرد: طی گردآوری و تدوین این موسوعه حقایقی نمایان شد که پیش از آن کمتر کسانی به آن آگاهی داشتند، مانند اینکه بین روایات اهل تسنن و اهل تشیع بیش از ۹۰ درصد اشتراک وجود دارد و بیشترین اتفاق نظر در مباحث فقهی و در خصوص اهل بیت(ع) است به گونه‌ای که حدود ۸ هزار صفحه روایت مشترک بین شیعه و سنی پیرامون مباحث فقهی و حدود ۲ هزار صفحه روایت مشترک پیرامون اهل‌بیت(ع) وجود دارد.

 

 حجت‌الاسلام صادق گلزاده معاون پژوهشگاه مطالعات تقریبی  نیز طی این دیدار اظهار کرد: بر اساس گفتمان‌های انجام شده با معاون اول شورای مفتیان روسیه، بخشی از تألیفات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به زودی ترجمه و در بخش‌های مختلف روسیه منتشر می‌شود.

 

 وی ادامه داد: همچنین با توافقات صورت گرفته بین آیت‌الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و «دمیر حضرت محی الدین»، همکاری‌های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و … بین دو کشور گسترش خواهد یافت.

 

 حجت الاسلام والمسلمین گلزاده با بیان اینکه بعد از عقد تفاهم‌نامه مشترک ایران و روسیه، آثار مشترکی بین ایران و روسیه تولید و منتشر خواهد شد، اضافه کرد: گسترش تعاملات و همکاری‌های ایران و روسیه در آینده‌ای بسیار نزدیک و با عقد تفاهم‌نامه ایران و روسیه محقق خواهد شد که از جمله این همکاری‌ها، همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با دانشگاه‌های روسیه و همکاری مراکز علمی روسیه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است.

 

 

مطالب مرتبط :

امضای یادداشت تفاهم میان مجمع جهانی تقریب و شورای مفتیان روسیه