ابتکار الازهر برای وحدت مسلمانان

خبر آمادگی “احمد الطیب” شیخ الازهر مصر برای سفر به عراق و دیدار با علمای شیعه در چارچوب ابتکاری جدید برای نزدیکی بین شیعه و سنی و وحدت امت اسلام، مورد استقبال دو طرف قرار گرفت.

شیخ الازهر طرح جدیدی برای نزدیکی شیعه و سنی و وحدت امت اسلام در برابر دشمنان بویژه گروه های تروریستی ازجمله “داعش”، ارائه کرده است.

پایگاه خبری “ایلاف” نوشت: رئیس الازهر برای موفقیت این ابتکار جدید، برای سفر به عراق و دیدار با علمای شیعه با هدف تقریب بین پیروان مذاهب شیعه و سنی اعلام آمادگی کرده که مورد استقبال علمای شیعه نیز قرارگرفته است.

احمد النفیس” از اساتید سرشناس الازهر در این خصوص گفت: این ابتکار الازهر در حقیقت گامی به جلو در مسیر وحدت مسلمانان بدور از تعصبات مذهبی است.

وی افزود: اینک کار به جایی رسیده است که همدیگر را تکفیر می کنیم و همین مساله باعث ظهور گروه های افراطی شده است و این گروهها توانسته اند به نام دین و با دامن زدن به اختلافات مذهبی بین شیعه و سنی، جوانان را جذب کنند این درحالی است که ما در خصوص اصول دین با هم توافق کامل داریم.

النفیس افزود: الازهر با توجه به جایگاه خاص خود، می تواند نقش اساسی در برقراری آرامش و برطرف کردن تنش ها ایفا کند، بنابراین همه پیروان مذهب شیعه باید محور های اصلی این ابتکار الازهر را مدنظر قرار دهند تا این طرح موفق شود.

احمدکریمه” استاد دانشگاه الازهر نیز با استقبال از این ابتکار الازهر گفت: تقریب بین شیعه و سنی مساله تازه ای نیست زیرا پیش از این نیز تلاش هایی ازجانب برخی علمای شیعه و سنی در این زمینه صورت گرفته است.

وی گفت: اصل مساله این است که کنارهم جمع شویم و درباره اختلافات بدور از تعصبات فرقه ای باهم گفت وگو کنیم و با بررسی حقایق کنونی جهان اسلام واقعیت مذاهب را بپذیریم.

این استاد دانشگاه الازهر گفت: من به ضرورت نزدیکی بین شیعه و سنی ایمان دارم و به همین علت “انجمن اعتدال و تجمع مبلغان مسلمان” را تاسیس کرده ام تا مسیر طرح تفرقه افکنانه اسرائیلی- آمریکایی را در منطقه مسدود نماییم.

وی افزود: من برای کمک به ابتکار الازهر اعلام آمادگی می کنم زیرا روابط خوبی با بزرگان شیعه و امامی و زیدی و پیروان مذهب اباضی و نیز علمای اهل سنت در همه کشور های اسلامی دارم.

دکتر “سعدالدین الهلالی” استاد فقه دانشگاه الازهر نیز عقیده دارد که سال های گذشته فتنه های بزرگی بین مذاهب فکری و دینی ایجاد شده است و طرف های بیگانه باهدف سلطه بر جهان اسلام در پس این فتنه ها قراردارند.

وی به ایلاف گفت: برخی طرف ها از جمله سلفی ها آتش این فتنه را تغذیه می کنند زیرا آنها پیروان مذهب تشیع را خارج از اسلام می دانند و گروه های سلفی موجود در برخی کشورها با مذهب تشیع مقابله می کنند.

مرجع:تنا