سلسله نشست های نقد جریان های تکفیری با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر زمانی

 

هم اندیشی و جلسه اتاق فکر نقد تکفیر و جریان های تکفیری با حضور و ارائه بحث توسط استاد حوزه و دانشگاه حجت الاسلام والمسلمین دکترمحمدحسن زمانی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر مختاری رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی و حجت الاسلام والمسلمین گلزاده معاون پژوهشی پژوهشگاه، مدیران گروه های پژوهشی و محققین پژوهشگاه مطالعات تقریبی پنج شنبه ۲۰ خرداد در محل دفتر معاونت پژوهشی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسن زمانی ضمن تبیین سلسله مباحثی از پدیده تکفیر و جریان های تکفیری با اشاره به اولویت بندی در نقد وهابیت گفت : اول باید بیماری را کشف کرد یعنی اینکه تکفیری ها با چه استدلالی به تکفیر می پردازند .پس از کشف این موضوع باید به درمان این معضل بپردازیم.
وی دو راه اصلی برای کشف بیماری تکفیری ها برشمرد و افزود  : دو راه اصلی برای کشف بیماری تکفیری ها وجود دارد ۱-  جمع آوری تبلیغات رسانه ای داعش ۲-  صحبت با عناصر دستگیر شده داعش و واکاوی انحرافات درونی آنها

معاون بین الملل حوزه علمیه گفت : پدیده تکفیر از دو ناحیه متفاوت و بی سابقه است :
 ۱-از نظر تاریخ جنگ های بین مسلمانان جنگ درون امت سابقه به این گستردگی و بی رحمی گزارش نشده است.
 ۲- در مقایسه با ادیان دیگر در هیچ دینی نیز اینقدر کشتار با این ویژگی ها وجود ندارد .
حجت الاسلام والمسلمین زمانی با اشاره به جریان های تشکیل دهنده داعش گفت : داعش متشکل از سه جریان تکفیری و یک جریان غیر تکفیری است .تکفیر عقیدتی ، تکفیر سیاسی ، تکفیر فکری و جریان سنی های ناراضی  
وی تصریح کرد : در مواجهه های علمی با علمای وهابیت دانش فقهی و تسط بر احادیث قوی بسیار مهم و ضروری است .

دکتر زمانی ضمن بیان خاطره ای از دیدار با دکتر احمد الطیب گفت : از دکتر طیب در مجلس العلمای اندونزی سوال شد که چرا فتوا به کفر شیعیان نمی دهید با اینکه می بینید آنها به صب و لعن خلفا و صحابه می پردازند؛ دکتر طیب در جواب آنها گفت : شیعیان و مذهب تشیع سب نمی کنند و لعن موجب کفر و خروج از دین نمی شود و همین جمله حکیمانه دکتر طیب مانع از شکل گیری فتوای جریان ضد شیعه در مجلس العلمای اندونزی شد .

معاون بین الملل حوزه علمیه در پایان تصریح کرد : تکفیر سیاسی توسط سید قطب با ۴ گزاره شروع شد : ۱- جامعه اسلامی باید حاکم اسلامی داشته باشد ۲- حاکم بلاد اسلامی حق ندارد حتی یک ماده غیر اسلامی را اجرا کند .۳- اگر حاکم اسلامی یک ماده غیر اسلامی را اجرا کرد کافر است . ۴- قتل کافر واجب است . و همین موارد امروزه دستمایه تکفیری ها و داعش شده تا به کشتار مسلمانان بپردازند .

همچنین در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر مختاری رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ضمن معرفی پژوهشگاه و اهداف و ماموریتها و فعالیتهای آن به بیان اهداف و ابعاد طرح شناخت تکفیر و جریان های تکفیری پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین گلزاده معاون پژوهشی پژوهشگاه  مطالعات تقریبی نیز ضمن خیر مقدم و تبیین موضوع هم اندیشی و ارائه گزارشی از پیشرفت کار به تبیین طرح شناخت تکفیر و جریان های تکفیری پرداخت.

 

 

اختصاصی سایت پژوهشگاه مطالعات تقریبی